Soledad Becerril Bustamante

soledad-becerril

Defensora del Pueblo

És la primera dona escollida Defensora del Pueblo, des que els plens del Congrés i del Senat n’aprovaren el nomenament els dies 17 i 18 de juliol de 2012. Prengué possessió del càrrec el dia 23 del mateix mes.

En la seua dilatada trajectòria politica destaca haver estat la primera ministra de la democràcia, després d’assumir la cartera de Cultura el 1981. Durant sis legislatures ha estat diputada de les Corts espanyoles (en una d’elles, amb la vicepresidència del Congrés), i senadora en una altra legislatura. També fou regidora de l’Ajuntament de Sevilla i el 1995 en fou elegida alcaldessa, càrrec que exercí fins a 1999.

Soledad Becerril nasqué a Madrid el 16 d’agost de 1944. És llicenciada en filosofia i lletres, branca de filologia anglesa, per la Universitat Complutense de Madrid.

El 1974 participà amb destacats intellectuals andalusos, a Sevilla, en la fundació de la revista d’informació general per a Andalusia La Ilustración Regional. Formà part de la Comissió Redactora de l’Estatut d’Autonomia d’Andalusia.

Soledad Becerril ha rebut la Gran Creu de Carles III, la Medalla d’Andalusia i la Medalla de la Ciutat de Sevilla, entre altres reconeixements.

 

ELS ADJUNTS AL DEFENSOR

Adjunt Primer

Adjunt Primer

Francisco Fernández Marugán

Nascut a Càceres el 6 d’octubre de 1946, l’Adjunt Primer ha estat diputat en huit legislatures. Casat i amb dos fills, és economista per la Universitat Complutense de Madrid i funcionari del Cos Superior d’Administradors Civils de l’Estat i d’Inspectors d’Hisenda. És especialista en economia pública.

 

Adjunta Segona

Adjunta Segona

Concepció Ferrer i Casals

L’Adjunta Segona nasqué a Ripoll el 1938. Llicenciada en filosofia i lletres (secció romàniques) per la Universitat de Barcelona, està casada i té cinc fills. Ha estat regidora del primer ajuntament democràtic de Figueres, diputada i vicepresidenta primera del Parlament de Catalunya, i diputada del Parlament Europeu durant 17 anys. Se li va concedir la Creu de Sant Jordi.

Secretari General

José Manuel Sánchez Saudinós

Nasqué a Madrid el 1963. Llicenciat i doctor en dret. És professor titular de dret constitucional a la Universitat Carles III de Madrid i des de 2000 ha prestat els seus servicis a la institució com a tecnico. Fou nomenat Secretari General per la Defensora del Pueblo el 4 de setembre de 2012.